HAKKIMIZDA

Filiz Özar Ömürlü 

hakimizda-resim      Okulumuzun kurucusu Filiz   Özar Ömürlü 1966 İstanbul doğumludur. Dört yaşında Yıldız Alpar Bale Kursu'nda klasik bale eğitimine başladı. On iki yıl aynı kursta bale eğitimi görerek 1982 yılında Yıldız Alpar Bale Kursu'nu bitirdi. Aynı yıl İngiliz Kraliyet Akademisi'nde (Royal Academy) Bale Bölümü'nü de bitirerek öğretmenlik yapma ve               kurum     açma haklarını kazandı.

      Aynı zamanda, 1979-1984    yılları arasında, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin birçok eserinde ve Devlet Tiyatroları'nda çeşitli roller aldı. 1986 yılında Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 1988 yılında ise T.C.  Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak Özel Filiz Özar Bale ve Müzik Okulu'nu Kocaeli-İzmit'te kurdu. Filiz Özar Ömürlü halen ülkemizde Royal Academy adına eğitim kurumu açma hakkına sahip sekiz eğitimciden biridir; aynı zamanda yine aynı kuruma bağlı olarak uluslararası mentor sıfatıyla gelecek eğitimci kuşaklarının yetiştirilmesine katkıda bulunmaktadır.

        2015 yılı itibarıyla da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı Sanatsal Gelişim Programları Klasik Bale, Klasik Müzik ve Çağdaş Dans Bölümlerini uygulayan ve uygulatan ülkemizdeki tek temsilci oldu.

        Filiz Özar Ömürlü 30 yıldır kesintisiz faaliyet gösterdiği ve gerek eğitimci gerekse eğitimci mentoru olarak büyük emek verdiği bale ve sanata tüm ömrünü adamıştır.

 

TOP HEMEN ARA